Zon & Zee Vakanties
Je vakantiehuis verhuren

Verhuur je vakantiehuis

Trotse eigenaar van een vakantiehuis?

Ben jij trotse eigenaar van een leuke accommodatie in Duin en Bollenstreek? Zon & Zee Vakanties trekt vele (vakantie) bezoekers is dé verhuur en informatiewebsite van de Duin en Bollenstreek.

Waarom kiezen voor Zon en Zee Vakanties?

Vakantiehuis en belasting

Als je in bezit bent van een vakantiehuis dan valt deze in principe in box 3- sparen en beleggen. Het vakantiehuis is een deel van je vermogen en omdat een vakantiehuis niet je hoofdverblijf is, valt deze niet in box 1- inkomen uit werk en woning.

Echter is er een verschil tussen een vakantiehuis af en toe verhuren en verhuren op grote schaal. Wanneer je je vakantehuis af en toe verhuurt, dan hoef jij je inkomsten niet in de belastingaangifte op te nemen. Zolang jij voor de belasting niet wordt gezien als ondernemer betaal je geen inkomstenbelasting over de opbrengsten van je vakantiehus.

De ondernemer ziet jou wel als ondernemer als jij je vakantiehuis op grote schaal verhuurd en werkzaamheden verricht voor het verhuren van het vakantiehuis, zoals bv schoonmaken, adverteren en onderhoud. De inkomsten die je genereert uit je vakantiehuis moet je als ondernemer opgeven bij de Belastingdienst en vallen dan onder box 1-inkomen uit werk en woning.

Bij de belasting gelden de volgende tarieven gelden voor 2023 in box 1:

 Schijf  Belastbaar inkomen  Percentage
 1  Tot €73.031  36.93%
 2  Tot €73.031

 49.50%

 

Als je kiest voor het ga voor gemak abonnement dan nemen wij het vakantiehuis in volledig beheer. De belasting ziet dit als tijdelijke verhuur en omdat de eigenaar geen werkzaamheden verricht valt deze onder box 3. 

Onderstaand onze 2 abonnementsvormen uitgelegd:

 

Ga je voor gemak?


Volledig beheer

Ga je voor gemak dan hoef je niks meer te doen en zorgen wij voor jouw vakantieverblijf.

Je accommodatie is gemakkelijk te vinden onder Boek direct je vakantieverblijf en staat je accommodatie op diverse verhuurkanalen, zoals Booking.com, Air BnB en Traum Ferienwohnungen. Wij regelen de betalingen, in- en uitcheck van de gasten, de eindschoonmaak en controleren na ieder verblijf of alles in orde is. De gasten ontvangen voor aankomst onze superhandige digitale infoguide. In deze app staat alle informatie over je accomodatie zoals de route ernaartoe, huisregels, handleidingen Ook vinden ze alle ins en outs over de Duin en Bollenstreek, van leuke activiteiten tot gezellige restaurants, of waar je fietsen kan huren en waar de dichtstbijzijnde supermarkt is.


Meer informatie?
 

Of heb je het liever zelf in de hand?


Bij zelf in de hand abonnement regelen wij de administratieve rompslomp, zodat jij alleen maar zorg hoeft te dragen aan je accommodatie(s). De in- en uitcheck, schoonmaak en eindcontrole heb je helemaal in eigen beheer. Zo heb je alles zelf in de hand. Ook bij deze abonnementsvorm kunnen de gasten op de website je accommodatie(s) gemakkelijk en direct boeken.


Meer informatie?