Zon & Zee Vakanties

Bollenstreek - Een ontspannen en indrukwekkende vakantieregio in Nederland

Een uniek landelijk gebied midden in de Randstad, dat is de duin- en bollenstreek. Met de beroemde bloembollenvelden die jaarlijks duizenden mensen van over de hele wereld lokken, vele kilometers zandstrand, een gezonde zeebries en een enorm duingebied. Tussen de typisch Hollandse polders met hun molens en de weidse luchten vind je de schilderachtige Kagerplassen. Ga op ontdekkingsreis en verken de regio op de fiets, wandel door de natuur of ontdek deze prachtige omgeving op een boot.

Maar het gebied heeft nog veel meer te bieden: aan de rand van de duin- en bollenstreek liggen de karakteristieke historische steden Leiden en Haarlem. Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht zijn ook goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer.

Of je nu een natuur- of stadsliefhebber bent, in de Duin- en Bollenstreek is er voor elk wat wils om van je tijd in Nederland een onvergetelijke ervaring te maken die je nog lang zal heugen. 

Het Katwijks museum

Neem een kijkje in het vroegere leven van de vissers. Het museum geeft een goed beeld over hoe het leven 100 jaar geleden was in het Kattukse vissersdorp en door het aanschouwen van de prachtige schilderijen, klederdracht, unieke vissers objecten en authentieke kamers van een visserswoning, reis je even terug in de tijd.

Meer

Monument Engelandvaarders

Om eventjes bij stil te staan..
Het bronzen beeld genaamd Freedom Forward is een gedenkplek voor alle mensen die in de Tweede Wereldoorlog vanuit Nederland over zee naar Engeland probeerden te komen. Als je in Katwijk over de boulevard loopt zie je op een markante plek in de duinen het monument voor de Engelandvaarders.

Meer

Stoomtrein museum

Bij stoomtrein Katwijk Leiden lijkt het lijkt het of de tijd heeft stilgestaan. Je komt binnen in een echt stationsgebouw en loopt naar het loket waar je een ouderwets treinkaartje koopt.

Op het perron staat het bijna 100 jaar oude stoomlocomotiefje al op je te wachten en neemt je mee voor een ritje langs het Valkenburgse meer. Daarna word je meegenomen met het bankentreintje naar het binnenmuseum waar historische rijtuigen en stoom en diesellocomotieven staan.

Meer

Het Valkenburgse meer

Het Valkenburgse Meer is grote een recreatieplas en is zomermaanden een aangename plek om te vertoeven.
Je kan hier leren windsurfen en suppen, zonnen op de grote ligweide, of lekker spelen in het zand.
Het meer en de omringende weilanden zijn een pleisterplaats voor diverse soorten eenden, ganzen en trekvogels.
In de tussentijd zie je het stoomtreintje van Katwijk Leiden voorbij tuffen en is een prima combinatie voor een lekker dagje weg in Valkenburg.

Meer

Het Spinozahuis

In het gastenboek staat geschreven dat Albert Einstein op 2 november 1920 het Spinozahuisje heeft bezocht.
Benedictus de Spinoza was in de 16de eeuw de beroemdste filosoof van het rationalisme van Nederland.
Hij heeft van 1661 tot 1663 in dit huisje gewoond en 1899 hebben ze er een museum van gemaakt.
In de museumkamers staat een unieke verzameling boeken uit zijn vroegere bibliotheek die uniek zijn in de wereld.
Ook zijn er prachtige portretten, beelden en gedichten te zien.

Meer

De Flowerparade

Met twaalf praalwagens, drie muziekwagens en ongeveer 40 andere met bloemen versierde voertuigen is deze parade een feest voor het oog en oor.
Iedere tweede zaterdag in augustus rijdt al meer dan 75 jaar de Flower Parade door de straten van Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk.
Samen met de 100 figuranten maken zij het bloemencorso tot een rijdend theater en kan gratis langs de gehele route worden bekeken.

Op de vrijdagavond zijn de prachtig opgemaakte wagens te zien tijdens de openingshow bij de bloemenveiling in Rijnsburg. Op zondag staan de praalwagens opgesteld op de Koningin Wilhelmina Boulevard in Noordwijk.

Meer

Molen de Adriaan

De mooie stadsmolen de Adriaan ligt op een pracht locatie aan de rivier het Spaarne.
Je wordt begeleid door een gids en zo kan je kennis nemen van de techniek, molens in het algemeen en de Adriaan in het bijzonder want er zit een hele rijke geschiedenis achter.

De Adriaan is in 1779 gebouwd op de bestaande funderingen van het oude vestingwerk rond Haarlem.

Meer

Frans Hals museum

Het Frans Hals Museum dat bekendstaat als "museum van de Gouden Eeuw" heeft een unieke collectie gebaseerd op de rijke verzameling van de stad zelf. Het museum bezit honderden schilderijen van diverse schilders, waaronder meer dan een dozijn van Frans Hals, aan wie het museum zijn naam dankt.
Bekende werken die er staan zijn o.a. de schilderijen van de Regenten en de Reiziger.

Meer

Kasteel Keukenhof

Kasteel Keukenhof, gebouwd in 1642 staat op het historische 240 hectare grote landgoed Keukenhof.

Het kasteel is prachtig ingericht waarvan sommige kamers bekleed zijn met goudleer. Er staat een unieke collectie meubels en portretten en het Chinese en Japanse porselein staat op een 17e-eeuwse manier uniek opgesteld in het speciaal gebouwde kabinet.

In de tuinen zijn geregeld kunsttentoonstellingen en op de Dahlia dagen in Augustus zijn er vele soorten Dahlia's te bewonderen in de fraaie kasteeltuinen. Op het landgoed staat een schattige kinderboerderij en tegenover Kasteel Keukenhof ligt het lentepark de Keukenhof.

Kasteel Keukenhof opent enkele malen per jaar haar deuren en is onder andere geopend op de Monumentendag en de dag van het Kasteel.

Meer

Het Bloemencorso

Het bloemencorso, het gezicht van de lente, is een feestelijk en jaarlijks evenement in het voorjaar waarbij een stoet van bonte praalwagens, begeleid door vrolijke muziek van de marcherende muziekkorpsen, door de dorpen van de duin en bollenstreek rijdt.
Ieder jaar is er een ander thema en dan worden de praalwagens prachtig opgestoken met narcissen, hyacinten, tulpen en andere bolbloemen uit de streek.

Meer

´t Huys Dever

Op steenworp afstand van Kasteel Keukenhof en Lentepark de Keukenhof staat het Lisser Art Museum (LAM) wat zowel als van binnen als buiten een spektakel is om te zien.

Alle kunstwerken in het museum hebben iets te maken met voedsel en consumptie.
Verrassende schilderijen, beelden en foto’s en leuk voor jong en oud.

Voor extra informatie en kijktips hebben ook een digitale tour op je eigen smartphone of tablet. Zin om te komen? Vergeet dan niet van tevoren een kaartje met starttijd te boeken.

Meer

Ruine van Teylingen

De ruïne van Teylingen zijn de overblijfselen van Slot Teylingen , een kasteel gedateerd uit de 13de eeuw van de adellijke familie Van Teylingen.

De ruïne is omringd door water en bestaat uit een grote omsluitingsmuur, een woontoren en een ronde waterburcht. Er is een overdekte tentoonstellingsruimte waarin je kan zien en lezen over het verleden van dit slot.

1 keer per jaar word hier de internationale Vikingmarkt georganiseerd en stap je in de tijd van de Vikingen. Gezellige kraampjes met heerlijk eten en ambachtslieden die producten uit die tijd maken. Of laat je toekomst eens voorspellen door de Völva.

Meer

Whiskey museum

De historische whiskey flessen staan prachtig uitgestald in hoge vitrines, er staat er zelfs een uit het jaar 1900!
In het pand van Scotch Whiskey International vind je whiskey museum. De inmiddels 84-jarige Italiaans Valentino Zagatti heeft in ruim 60 jaar duizenden zeldzame flessen whiskey verzameld en zijn levenswerk nu te zien in het museum.Er zitten unieke exemplaren in de collectie, bijvoorbeeld een fles Black Bowmore.

Het whiskey museum is een unicum voor de duin en bollenstreek, op geen enkele andere plek komt een zo'n zeldzame collectie single malt whiskeys samen.

Meer

Zwemparadijs Wasbeek

Zwembad Wasbeek heeft maar liefst 225 vierkante meter subtropisch zwemplezier.
Heerlijk water met bubbelbad, een wildwaterkreek, een interactieve glijbaan met 3D-waterscherm en geluid, waterparaplu, een stoombad, knuffelbank, borrelbank, een peuterbad en een watercrèche.

Alles in een tropische sfeer. Met mooi weer is het buitenbadje geopend en kun je heerlijk op de ligweide van de zon genieten.

Meer

Oosterduinse meer

Het Oosterduinse meer, in de volksmond ook wel Comomeer genoemd, is ongeveer 1 km lang en is ontstaan in de jaren 50 door een zandafgraving. Het is nu een heerlijk plekje geworden waar je lekker kan wandelen, relaxen op de grote zonneweide, zwemmen in het meer of gewoon genieten van het zalige uitzicht.

Rondom het meer aanschouw je de schitterende natuur. Spot de vele vogels die hier rondfladderen zoals de tureluur, blauwe reiger of de karekiet. In het voorjaar kijk je uit op de meest prachtige bloeiende bollenvelden.

Meer

Trampolinehal Jump XL

Waan je als een echte circusartiest in deze mega springtuin.
Hier hebben ze trampolines in alle soorten en maten kan je  even lekker je energie kwijt.


Show je vetste tricks op de hindernissenparcours of duelleer als een gladiator met je tegenstander en probeer hem met de battlestick van de beam af te duwen.

Meer

Indoorspeeltuin Monkeytown

Hang in de netten, duik van de glijbaan, spring in de ballenbak of jump op de trampoline, hier kan je je lol op. Vooral het lasergamen en de escape rooms erbij maakt het net even iets anders. Monkeytown is het allerleukste en gezelligste speelparadijs voor kinderen van 1 tot 12 jaar en hier kan je onbezorgd spelen in de veilige en overdekte binnenspeeltuin.

Meer

Eiland Koudenhoorn

Hier kan je heerlijk wandelen, fietsen en de natuur ontdekken.
Op het onbewoonde eiland Koudenhoorn kan je even heerlijk tot rust komen.

Het eiland heeft 55 legplaatsen voor boten en is opgedeeld in 3 gebieden: het recreatiegebied, het stiltegebied en de volkstuinen.

Het recreatiegebied heeft een leuk strandje met grasvelden, een kinderspeelplaats en een schitterend uitzicht op het meer ’t Joppe. Het bosrijke stiltegebied is afgeschermd door hekken en wildroosters waarbij enkele paden lopen voor de bezoekers.

Bij de gemeentehaven in Warmond vind je de brug tot het eiland.

Meer

Ruine van de oude Matthiaskerk

Op deze mooie en stille plek staat de fraaie ruïne van de 17de eeuwse oude Matthias kerk en ernaast de mooie Oude Kerktoren uit de 15de eeuw.

In de 13de eeuw stond hier al een kerk maar in 1573, tijdens de 80 jarige oorlog hebben de Leidenaars de kerk verwoest uit voorzorg dat de Spaanse troepen daarin ondergebracht werden. Rond 1700 is de kerk weer opgebouwd en in 1874 is de kerk weer teruggebracht tot ruïne.

Deze bijzondere ruine is wat verstopt naast het Wandelpark van het Landgoed Oostergeest. Je kan de wandeling in het wandelpark prima combineren met het bezichtigen van de ruïne.

Meer

Het Rijksmuseum

Een schitterende collectie van schilderkunsten vanaf de 15de tot de 19de eeuw van Nederlandse kunstschilders zoals Rembrandt van Rijn, Frans Hals en Johannes Vermeer. 
Het Amsterdams Rijksmuseum dat uit 1885 dateert is een meer dan 80 zalen tellend historisch pand gelegen aan het Museumplein. Bekende schilderijen zijn o.a. de nachtwacht, het melkmeisje en de passage.

Meer

De vuurtoren van Noordwijk

Als je op het strand bent kun je het niet missen, de prachtige vuurtoren staat op een markante locatie op de boulevard van Noordwijk Zee.
Met maar liefst zes verdiepingen en 108 traptreden heeft de vuurtoren een hoogte van 26 meter en is sinds 1980 bekroond als Rijksmonument.

In de avond is hij prachtig verlicht en iedere zondag van 12 april tot en met 25 oktober geopend tussen voor 11:00-16:00 voor publiek.
Graag wel je bezoek reserveren via info@vuurtorennoordwijk.nl of ter plekke aan de ingangsdeur van de Vuurtoren.

Schip ahoy!

Meer

Museum Noordwijk

Over het verleden van Noordwijk aan Zee


Museum Noordwijk, oorspronkelijk een visserswoning uit 1625, is het oudste huisje van Noordwijk aan Zee. Je ziet hier de geschiedenis van Noordwijk, mooie schilderijen en kamertjes van vroeger en een opstelling van hoe het leven was in grootmoeders tijd.
Ook de film over het ontstaan van Noordwijk is leuk om te zien en er worden geregeld diverse exposities gehouden.

Meer

Anlantikwall museum

De Atlantikwall was een meer dan 5000 kilometer lange verdedigingslinie die Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog in de bezette gebieden heeft aangelegd ter voorkoming van een geallieerde invasie.

In de duinen van Noordwijk is in de toenmalige vuurleiderbunker van het Duitse bunkercomplex museum Atlantikwall gevestigd. Je krijgt een heel goed beeld over hoe de Duitse manschappen destijds verbleven in de bunker. Heel erg indrukwekkend om door het gangenstelsel van wel bijna een halve kilometer te lopen. Er zijn veel foto's en attributen uit die tijd te zien en verhalen te lezen.

Meer

Museum Engelandvaarders

Het museum bevindt zich in een voormalige munitiebunker die tijdens de Tweede Wereldoorlog deel uitmaakte van de Atlantikwall en is gewijd ten ere van de Engelandvaarders.

Een Engelandvaarder is in Nederland de erenaam voor alle mannen en vrouwen die tijdens de Tweede Wereldoorlog uit bezet gebied wisten te ontsnappen met de bedoeling zich in Engeland of ander geallieerd gebied bij de geallieerde strijdkrachten aan te sluiten om actief aan de strijd tegen de vijand deel te nemen.

Het museum geeft een goed beeld van de Engelandvaarders, mensen die hun leven op het spel zetten om te ontsnappen via allerlei manieren op zee richting Engeland.
Ontroerende verhalen ondersteund met film, fotomateriaal en persoonlijke bezittingen maken het verhaal zeer intens en begrijpelijk.

Meer

Space Expo

Space Expo is een interactieve museum waar je veel kan leren over de ruimte. De tentoonstelling een heeft nagebouwd ruimtestation, een levensgrote maquette van de maanlanding, een originele Sojuz capsule en complete raketmotoren. De Nederlandse ruimtevaarder Andre Kuipers legt op een interactieve manier o.a. uit hoe de zwaartekracht werkt, wat een zwart gat is en aan welke ruimtemissies nu worden gewerkt.

Space Expo is ook het officiële bezoekerscentrum van de ESTEC, het technische hart van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA.
Met de spaceshuttle tour kan je tegen een meerprijs mee met het treintje en krijg je een rondleiding door de ontwikkelings- en testruimtes.

Meer

Bierbrouwerij Klein Duimpje

De voorheen oude bollenschuur is omgebouwd tot een ambachtelijke brouwerij en hier worden de meest speciale bieren gebrouwen waarvan al vele bieren internationale prijzen hebben gewonnen.
Bestel van de bierkaart je speciaal of tapbiertjes en proef er lekker op los.

In het proeflokaal kijk je door het panoramaraam naar de productieruimte waar de brouwketels staan en gebrouwen en gebotteld wordt.
Of volg de rondleiding waarbij de brouwer zelf je honderduit kan vertellen over de lekkere biertjes die hier gebrouwen worden.

Meer

Escaperoom

Gaat het jou lukken om raadsels, opdrachten en puzzels binnen de tijd op te lossen?
Je kan kiezen uit drie knotsgekke escapespellen!

Probeer te ontsnappen uit een ingesneeuwde skihut in "Het Lawine Mysterie" of ben je liever in "Het Moordspel" een echte Sherlock en los je met een Virtual Reality bril de moord van de hoteleigenaar op?
In het spannenden " Het Cybercrime Spel" moet je gewapend met een Ipad bitcoins verzamelen om aan de keiharde eisen van de hackers te kunnen voldoen.

Meer

Indoor paintball

Met meer dan 4500 m2 aan speelveld is er ruimte genoeg om je helemaal uit te leven en je tegenstanders met verfbommen uit te schakelen.
Laat de ballen maar knallen bij het grootste indoor paintballveld van Nederland.
Er kan op ieder moment van dag gespeeld worden, zelfs ’s nachts!

Ook kan je lasergamen met flitsende lasers en coole rook effecten in een spectaculair doolhof van maar liefst 800 vierkante meter.
Of scheur je liever rond als Max Verstappen? Dat kan, want er is ook een kartbaan!
Voor Kinderen tussen de 8 en 14 jaar hebben ze de CRAZY KART XL, een elektrische kinderkart, ideaal om mee te scheuren en te driften.

Meer

Museum de zwarte tulp

Als je meer wil weten over de geschiedenis van de bloembollenteelt, dan is dit de plek om te bezoeken want in dit kleurrijk vormgegeven museum vind je alles over de tulpen, narcissen en hyacinten.

Naast de prachtige collectie schilderijen, porselein en hyacinthglazen zijn er hier ook mooie tijdelijke tentoonstellingen van hedendaagse kunst.

Meer

Nationaal Natuurhistorisch Museum Naturalis

Voor dit museum heb je meer dan een dag nodig om alles te gaan bekijken, er is zoveel te zien.
Naturalis is een ruim opgezet museum dat  bestaat uit 9 verdiepingen, op elke verdieping zijn 1 of meer zalen, waarvan de tentoonstellingen zijn ingedeeld per thema.

De grote hoeveelheid dieren zijn erg mooi om te zien en ook de skeletten van de dinosaurussen en de prehistorische dieren zijn heel indrukwekkend.
Ook heeft het museum andere onderwerpen uitgelicht zoals de de evolutie van de mens en de opbouw van de aarde.

Meer

Botanische tuin Hortus Botanicus

De Hortus botanicus Leiden is een schitterende en bovendien de oudste botanische tuin van Nederland.Een oase van groen en rust met veel bloemen en planten van over de hele wereld, tropische kassen met Vleesetende planten, gewassen, orchideeën en andere bijzondere planten. Elk jaargetijde ziet de Hortus er weer anders uit.

Meer

Foodart museum LAM

Geen naamkaartjes van kunstenaars of teksten met uitleg, dus kennis van kunst hoef je hier niet te hebben, een beetje nieuwsgierigheid is alles wat je nodig hebt.
Op steenworp afstand van Kasteel Keukenhof en Lentepark de Keukenhof staat het Lisser Art Museum (LAM) wat zowel als van binnen als buiten een spektakel is om te zien.
Alle kunstwerken in het museum hebben iets te maken met voedsel en consumptie.
Verrassende schilderijen, beelden en foto’s en leuk voor jong en oud.

Meer

Het Anne Frankhuis

Rond lopen op de plek waar Anne Frank en haar familie en vrienden ondergedoken hebben gezeten is heel indrukwekkend.
Het Anne Frank Huis is een museum ter gedachtenis aan Anne Frank en haar Joodse familie die tijdens de Tweede Wereldoorlog zaten ondergedoken. Het museum is gebouwd rond hun onderduikadres het Achterhuis aan de Prinsengracht waar Anne Frank haar beroemde dagboek Het Achterhuis schreef.

De audiotour is heel handig. Je krijgt in een halfuur een samenvatting van de levensloop van de familie Frank. Daarna bezoek je het achterhuis en in je eigen tempo kan je door het museum lopen en alle audio op je gemak beluisteren.

Als je naar Amsterdam gaat mag je dit gewoon niet overslaan. Het Achterhuis is zo indrukwekkend, je wordt er helemaal stil van...

Meer

Het Mauritshuis

Kom oog in oog met meesterwerken van Rembrandt, Vermeer, Rubens en van Dijck.
In het fraaie museum, ooit in de 17e eeuw gebouwd als paleis, heeft schitterende zalen met mooie bespannen wanden waar  nu een prachtige collectie van Oude Hollandse meesters huisvesten.

Je wandelt van kamer naar kamer en komt elke keer een nieuw topstuk uit de gouden eeuw tegen. Tot de vaste collectie behoren meesterwerken van schilders zoals Rembrandt, Jan Steen, Frans Hals, en Johannes Vermeer.
Het ware topstuk is: Het meisje met de parels, van Vermeer.

Meer

Speeltuin Linneaushof

In deze megagrote speeltuin raak je nooit uitgeraasd en is daarom ook een van de grotere speeltuinen van Europa.

Naast schommelen, trampolinespringen, in netten klimmen op het pirateneiland en van de glijbaan gaan, kan je ook van de hindernisbaan, kabelbaan, waterfietsen, botsauto's, of de kruisspin en op heuse luchtskelters.
En als je het park van boven wilt zien dan stap je in voor een tochtje met de monorail, en misschien kan je dan al een beetje gluren hoe je nou in vredesnaam uit dat doolhof komt ;-)

Meer

Teylers museum

Het pand alleen al is de moeite waard om te bekijken. Het museum heeft de oudste Nederlandse museumzaal waarvan het interieur bijna in originele staat behouden is.

In het Teylers Museum waan je je even in een andere eeuw zodra je de voordeur binnenstapt. De vele oude houten vitrines zijn gevuld met talloze fossielen, mineralen en natuurkundige apparaten. In twee prachtige toonzalen kan je van een uitgebreide collectie schilderijen genieten met daarin onder meer 25 originele tekeningen van Michelangelo.

Meer

Sealife

Welkom in de onderwaterwereld van Sealife

Loeren naar de superschattige zeepaardjes en otters Ook de reuzeschildpad is echt geweldig!

Sealife is een klein maar fijn zeeaquarium in Den Haag en geeft een goed beeld van het leven onder zee. Het gebouw is gelegen aan de boulevard en aan het strand van Scheveningen. Er is ook een grote glazen tunnel door een aquarium, waarin jij je echt tussen de vissen waant.
Voor de kinderen zijn er boekjes met opdrachten en interactieve presentaties.

Tip: kijk vooraf naar de voedertijden van de dieren.

Meer

Louwman

Stap in de wereld van de automobiel

Ook staan er uit auto's van bekende personen, zoals een Cadillac van Elvis Presley, de Aston Martin waarin James Bond reed in de film Goldfinger, de Humber van Sir Winston Churchill en de Mercedes-Benz van keizer Wilhelm II.

Maar zelfs als je geen autoliefhebber bent is dit een prachtig museum om te bezoeken vanwege de unieke collectie. Het mooie en smaakvol ingerichte museum is 3 etages hoog en heeft een verzameling van maar liefst 275 klassieke auto's. Hier kom je auto's tegen in zwaan-vorm, vintage race-auto's en bijzondere auto's uit de eerste jaren van het ontstaan. Alles is keurig uitgelegd per categorie en iedere auto is uitvoerig beschreven.

Meer

Atlantikwall Museum

Het is heel boeiend om het ondergrondse gangenstelsel te zien en de gids heeft veel leuke en interessante weetjes te vertellen.

De Atlantikwall was een meer dan 5000 kilometer lange verdedigingslinie die Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog in de bezette gebieden heeft aangelegd ter voorkoming van een geallieerde invasie.

In de duinen van Noordwijk is in de toenmalige vuurleiderbunker van het Duitse bunkercomplex museum Atlantikwall gevestigd. Je krijgt een heel goed beeld over hoe de Duitse manschappen destijds verbleven in de bunker. Heel erg indrukwekkend om door het gangenstelsel van wel bijna een halve kilometer te lopen. Er zijn veel foto's en attributen uit die tijd te zien en verhalen te lezen.

De video presentatie geeft je echt even het gevoel midden in het verhaal te 'leven'.

Meer

Dorpsmuseum NoVaTo

Noordwijkerhout Van Toen

Weet je nog het duimdrop, zoethout en zwart witjes? Vroeger ging je nog even langs het winkeltje om voor een paar cent snoepjes te halen.
Hier verkopen ze Oud-Hollandse Snoepjes en neemt je even mee terug in de tijd.

In het dorpsmuseum is allemaal informatie te vinden over hoe de bewoners vroeger in Noordwijkerhout leefden. Zij hebben alles verzameld wat met Noordwijkerhout te maken heeft zoals boeken, films, foto’s en ander materiaal uit het Noordwijkerhoutse verleden. Een deel daarvan wordt tentoongesteld in de expositieruimte en het andere deel ander deel is te bezichtigen in de fotoalbums waarin de bezoekers lusteloos kunnen bladeren.

Meer

De Amsterdamse waterleidingduinen

Hollandse Wildlife in de mooie duinen

Dit prachtige stuk natuur is het paradijs van de duin en bollenstreek en heeft fantastische vergezichten, mooie hoogtes en aantrekkelijke bossages..Hier kom je echt even tot rust.

De Amsterdamse waterleidingduinen is een schitterend duingebied en beschermd natuurmonument van 3400 hectare en daarmee een van de grootste wandelgebieden van Nederland. Hier kan je heerlijk wandelen en genieten van de stilte. Er zijn 2 wandelroutes die je kan volgen, de paarse route (5 km) en de zwarte route (9 km), of je gaat lekker je eigen weg en loopt door tot aan de zee. Geef onderweg je ogen de kost want herten en vossen kom je hier gegarandeerd tegen!

Tickets zijn te koop bij de automaat aan de ingang van het park.
Parkeren kost € 2,00 per dag. Toegangstickets tot het gebied € 1,50 (vanaf 18 jaar).

Alleen wandelen is toegestaan, honden zijn niet toegestaan.

Meer