Zon & Zee Vakanties
Zon & Zee Vakanties

In het voorjaar

In het voorjaar

De Bollenstreek heeft zijn naam te danken aan de prachtige bollenvelden die in de hele omgeving te vinden zijn. Een kleurenpracht zover het oog reikt. Tijdens de bloei van de bloembollen in het voorjaar is onze streek een van de meest kleurrijke ter wereld. Ieder jaar vieren wij het bloemencorso, waarbij een stoet van bonte praalwagens, begeleid door vrolijke muziek van de marcherende muziekkorpsen, door de dorpen van de duin en bollenstreek rijdt.

Plan eens een tochtje langs de vele bloemenvelden of bezoek de Keukenhof, het grootste bloemenpark van Europa.

De bollenvelden

De bloembollenvelden in Nederland zijn al meer dan 400 jaar wereldwijd bekend. De duinen in combinatie met de frisse zeelucht zijn precies wat nodig is om de bollen optimaal te laten groeien en elk voorjaar het kleurrijkste landschap ter wereld te creëren. De meeste bollenvelden bloeien tussen eind maart en begin mei.

In deze periode komen veel bezoekers van over de hele wereld om te genieten van de kleurenpracht van de bloeiende tulpenvelden. Populaire attracties zijn het wereldberoemde bloemenpark Keukenhof in Lisse en het Bloemencorso Bollenstreek, dat ook elk jaar duizenden bezoekers aantrekt. 

Het Bloemencorso

Het bloemencorso, het gezicht van de lente, is een feestelijk en jaarlijks evenement in het voorjaar.

De Keukenhof

Laat je verrassen door de grote hoeveelheid en variaties aan bolgewassen. De Keukenhof is het grootste bloemenpark van Europa.

Museum de zwarte tulp

Als je meer wil weten over de geschiedenis van de bloembollenteelt, dan is dit de plek om te bezoeken want in dit kleurrijk vormgegeven museum vind je alles over de tulpen, narcissen en hyacinten.

Impressie van het voorjaar