Terug
Openbaar vervoer.jpg

Met de trein

Ga je een dagje naar een van de grote steden? Dan is het makkelijk om lekker met de trein te gaan. Zonder gedoe van het zoeken naar een parkeerplekje sta je in een mum van tijd in het hart van de stad.

De Duin en Bollenstreek heeft 3 treinstations, en wel in Voorhout, Sassenheim en Hillegom. Je kan je auto gratis parkeren op het parkeerterrein wat op loopafstand is van het station. Ga je met de bus naar het station dan kan je alleen met je bankpas een buskaartje kopen.

Op elk station staat een NS-kaart-automaat waar je een treinkaartje kan kopen. De taal van de kaartautomaat is in het Nederlands en Engels.

Als je van plan bent om veel gebruik te maken van het openbaar vervoer, en niet elke keer een kaartje wilt kopen, dan is de anonieme OV-chipkaart een handige manier om te reizen. De anonieme OV-chipkaart kan je kopen bij diverse servicepunten en is te gebruiken voor het totale openbaar vervoer in Nederland zoals bus, tram, trein en de metro.

Voordat je gaat reizen met de trein moet de OV-chipkaart eerst geactiveerd worden bij een NS-kaart-automaat. Ook is het belangrijk dat er altijd minimaal 20 euro tegoed op de OV-chipkaart staat wanneer je met de trein wilt reizen (dit is niet nodig bij reizen met bus, tram of metro).

Deze handige reisplanner begeleidt je van A tot Z en is beschikbaar in alle talen. Je kan deze ook als app downloaden op je telefoon.

Wil je graag een bungalow huren in de duin en bollenstreek? Bekijk dan eens ons aanbod.

Plan je route