het strand.jpg

HET STRAND VAN NOORDWIJK

Door de koninklijke namen van de boulevards en de indrukwekkende grote gebouwen heeft het strand van Noordwijk een vorstelijke ambiance.

Je kan hier alle kanten op door mee te gaan in de gezelligheid, maar ook door de rust op te zoeken en te genieten van de gemoedelijke vakantiesfeer.

Noordwijk heeft 4 strandlocaties met diverse strandopgangen. Bij iedere afrit staat er voor de strandbezoekers een duidelijk informatiebord over de betekenis van de vlaggen en de strandregels.

In juli en augustus houdt de strandwacht dagelijks een oogje in het zeil en voor de kleintjes zijn er duidelijke herkenningsborden geplaatst,  zodat zij en natuurlijk jij makkelijk de handdoek terug kan vinden.

Lees hieronder meer over de strandlocaties.

Strand Katwijk.jpg

HET STRAND VAN KATWIJK

De ruim vier kilometerlange zandstranden van Katwijk zijn al verschillende keren onderscheiden. In 2020 ontving het strand voor de 13e keer de internationale “blauwe vlag” milieuonderscheiding.

Goede voorzieningen vergroten het gemak en het vakantieplezier van veel strandbezoeker. Van goed bereikbare strandovergangen tot voldoende parkeergelegenheid en de stranden worden zomers elke dag netjes opgeruimd.

Op de hoofdstranden is bij mooi weer tijdens het badseizoen bewaking vanuit de reddingsposten door strandwachten, een veilig gevoel.

Verder zorgen de gezellige lokale strandpaviljoens voor een hapje en drankje op het  terras met een prachtig uitzicht op het strand en de zee.

Sporten op het strand met frisse zeelucht is gezond en leuk, word fit, geniet en ontspan tegelijk! 

Op het Katwijkse strand en in zee zijn er in ieder jaargetijde veel leuke sportieve activiteiten zoals surfen, mountainbiken en kitesurfen. Surfschool Katwijk organiseert ook regelmatig leuke activiteiten op het strand zoals beach-tennis, boks-clinics, bouwen met bamboe, expeditie Robinson, kids experience, branding raften, en nog veel meer!  

Bij elke strandopgang staan informatieborden met de plaatselijke strandregels, een goed idee om even de moeite te nemen dit te lezen. 

Een schoon strand daar houdt iedereen toch van !

Plan je route