Dagje naar Den Haag

Den Haag heeft het allemaal: historie, cultuur, winkels, musea, restaurants, bezienswaardigheden en als kers op de taart zelfs een strand in de buurt. Niet zo gek dat Hagenezen hier nooit meer weg willen.

In de middeleeuwse straatjes Oude Molstraat en Molenstraat vind je allerlei leuke winkels en restaurants. Duik zo nu en dan ook een van de zijstraatjes in voor meer bijzonder aanbod én zicht op Paleis Noordeinde. Via de Molenstraat loop je zo de Paleistuin in, waar je even aan de drukte ontsnapt tussen de bloemengazons, vijvers en oude bomen. In de Piet Heinstraat trakteren creatieve ondernemers je vervolgens op bijzondere speciaalzaakjes en koffietentjes. Vergeet vooral ook niet over de grootste onoverdekte warenmarkt van Nederland te struinen: de Haagse Markt op de Herman Costerstraat. Zin in een frietje? Die haal je in ’t Kleinste Winkeltje in de Papestraat. Zin aan iets lekkers ?? De Haagsche kakker klinkt misschien wat vreemd, maar is hartstikke lekker. Het is gevuld krentenbrood met amandelspijs, kaneel, roomboter en noten. 

Het Binnenhof is natuurlijk ook een populaire bezienswaardigheid. Je krijgt hier een rondleiding door de Ridderzaal en de Eerste en Tweede Kamer der Staten-Generaal. Naast het Binnenhof vind je het Mauritshuis, waar je het ‘Meisje met de parel’ ontmoet, samen met nog 200 andere meesterwerken uit de tijd van Rembrandt en Vermeer. Weer eens wat anders dan anders is Panorama Mesdag aan de Zeestraat. Hier heb je een uniek uitzicht op de Noordzee, duinen, Den Haag en Scheveningen. Dat allemaal op een cilindervormig schilderij, een van de oudste panorama’s in de wereld. En dan hebben we natuurlijk nog Madurodam, een feest voor jong en oud. Hier ontdek je waar het kleine Nederland groot in is.